Ventilation

Søger du på ventilation, ventilationsanlæg med varmegenvinding, så kontakt Bagterp VVS. Hvad betyder varmegenvinding? Med varmegenvinding genbruges varme, og det kan godt svare sig økonomisk. Varmegenvinding gør, at du kan udnytte varmen, som allerede er i huset. Samtidig får du et forbedret indeklima. Det er fordelagtigt og en god form for energioptimering.

Hvad betyder varmegenvinding?

Når man skal forklare, hvad varmegenvinding er, så kan man sige, at det er en form for avanceret ventilationsanlæg. Dette anlæg overfører varmeenergi i luften, som bliver suget ud af huset, til den luft, som bliver blæst ind i selve huset udefra. Boligen bliver derfor ventileret med frisk, kølig luft. Dette er med til at forbedre indeklimaet i huset. I en varmeveksler finder opvarmningen sted. De to luftstrømme glider nært forbi hinanden indbyrdes, og er udelukkende adskilt med tynde metalplader. Disse plader medfører, at denne energi kan blive overført fra den ene luftstrøm og over til den anden luftstrøm.

Denne såkaldte varmeveksler er indbygget i en kasse, som er på størrelse med et mindre køleskab. Den placeres almindeligvis på loftet. Her kan luften blive indsuget og udblæst igennem nogle rør i taget. Du kan også overveje en mere avanceret løsning, så varmen i din udblæsningsluft kan blive anvendt til opvarmning af vand til anvendelse i huset. Det sker gennem en indbygget luft til vand varmepumpe.

Få gavn af de mange fordele

Der er er flere fordele ved varmegenvinding. Eksempelvis kan du spare på din varme ved genbrug af varmen, som er i huset allerede. Samtidig opnår du et bedre indeklima samt får masser af frisk luft uden stort varmespild. Lugte og skadelige stoffer i luften såsom radon undgår du også med varmegenvinding. Husets luftfugtighed kan holdes nede og problematikker med skimmelsvamp og husstøvmider undgås. Pollen m.m. filtreres af anlægget og er en fordel for astmatikere og pollenallergikere. Anlægget kan afgive køligere luft frem for varm om sommeren. Krav til lavt energiforbrug samt tilstrækkeligt luftskifte (ventilation) i nye huse overholdes lettere.

Af ulemper ved varmegenvinding kan nævnes den relativt høje pris, som er mellem kr. 35.000,00 og kr. 80.000,00. Installation af anlægget kræver en professionel installatør, og anlægget forbruger strøm for knapt kr. 1.000,00 årligt. Anlægger støjer ved ukorrekt regulering, og dets rør m.m. bør renses jævnligt og vedligeholdelse med filterudskiftning m.m. Anlægget er pladskrævende, så en uudnyttet tagetage er en stor fordel. Tilstrækkelig rørføring leder luften rundt i huset. I nye huse kan varmegenvindingsanlæg indbygges fx i vægge og loft fra starten.

Nilan - Outstanding indoor climate

Nilan udvikler og producerer energivenlige ventilations- og varmepumpeløsninger af højeste kvalitet, der sikrer et godt indeklima og lavt energiforbrug under hensyntagen til miljøet.

Internationaliseringen af Nilan har været støt stigende siden grundlæggelsen i 1974. Vi er i dag repræsenteret i størstedelen af Europa, og i kraft af anerkendelsen af vores kompetencer og produkter fortsætter ekspansionen.

Vores fokus har altid været at være på forkant med den teknologiske udvikling for dermed at kunne producere nogle af de mest energibesparende ventilationsanlæg og varmepumper på markedet. Vores løsninger er fremtidens løsninger. De reducerer dit energiforbrug og skåner dermed miljøet. Samtidig gør teknologien, de er baseret på, dem til nogle af verdens mest avancerede.

Danfoss - Et bedre indeklima giver et bedre hjem

Moderne huse er særdeles godt isolerede for at spare på energien og reducereindvirkningen på miljøet.

Lufttæthed er imidlertid en ulempe med et velisoleret hus. Når den naturlige luftstrømning reduceres, er det nødvendigt med en effektiv mekanisk ventilation.

Et veldesignet ventilationssystem er både energieffektivt, lydsvagt og æstetisk tiltalende. Endvidere sikrer ventilation et sundt indeklima og medvirker til at undgå problemer med f.eks. fugt, svamp og allergi.

Fordelene er utallige, og med Danfoss Air systemet kan du få det hele.