Varmepumpe luft til vand pris, montage og service

Bagterp VVS kan hjælpe dig med varmepumpe luft til vand pris, montage og service m.m. Luft til vand varmepumpen udvinder energi billigt fra naturen og er CO2-venlig. Hvordan virker luft til vand varmepumpen? Den udtrækker energi fra udendørs luft, og den omsættes så til varmt vand til brug indendørs. Ved gulvvarme (fx under trægulv) er en luft til vand varmepumpe velegnet, fordi vandet har lave temperaturer ved opvarmning med varmepumpe. Trægulvet tåler nemlig ikke for høj en fremløbstemperatur, og helst max. 30 grader C.

Hvordan virker luft til vand varmepumpen?

Den består gerne af en indendørs og en udendørs del. Sidstnævntes størrelse kan variere. Gennem en ventilator trækkes frisk luft ind og varmeenergien udvindes fra luften. Varmeenergiven ledes gennem rør ind i huset, og bruges her til opvarmning af vand i boligens varmtvandsbeholder til bl.a. bad og opvarmning gennem gulvvarme eller radiatorer. Helt ned til -25 grader C kan man sagtens opvarme, for man kan altid trække energi ud af luften. Varmepumpe bruger noget el til sin drift, men skaber helt til 5 gange så meget energi, som der puttes ind i varmepumpen. Dermed er 80% af den udvundne energi gratis, for den udvindes fra luften uden omkostninger eller forurening.

En god investering

Din investering tjenes ind på energibesparelsen alt afhængig af den tidligere energikilde, som erstattes. Udskiftning af olie- eller gasfyr giver den største energibesparelse og energioptimering. En luft til vand varmepumpe har gerne en levetid på gennemsnitligt 20 år, og er simpel at installere for en professionel montør som Bagterp VVS. Rørføringen ind til dit hus er kun et par enkelte slanger, så en komplet installation tager gerne kun en dag. Varmepumper kan minimal vedligeholdelse. Dog bør din bolig være godt isoleret, da varmepumpens fremløbstemperatur ikke så høj som eksempelvis på gasfyr. Investeringen tjenes hurtigt hjem, da omkostninger til drift af varmepumpen er lave. Hvis din have er for lille til et jordvarmeanlæg, er luft til vand varmepumpe en god løsning. Sammenlignet med oliefyr eller et gasfyr sparer du meget i varmeudgift ved skift til varmepumpe. Den leverer både rumopvarmning samt varmt brugsvand. Ved fjernvarme kan luft til vand varmepumpe dog sjældent betale sig, da fjernvarmen kan være billigst i drift. Prisen for en luft til vand varmepumpe er på ca. kr. 70.000,00-90.000,00, men er afhængig af varmepumpens effekt. Kontakt Bagterp VVS og hør om fordele og ulemper m.m.

//bagterpvvs.dk/wp-content/uploads/2019/08/Daikin1.png
//bagterpvvs.dk/wp-content/uploads/2019/08/dvi.png