Solenergi, solceller, solpaneler og solfanger

Bagterp VVS rådgiver om solenergi, solceller, solpaneler og solfanger m.m. Solenergien er en effektiv, miljøvenlig energikilde. Man kalder solen for vores allerbedste energikilde. Solenergi er velegnet som energioptimering. Planter vokser, og vinden blæser takket være solenergien. Energien fra solens stråler, kan man omdanne til både varme samt strøm. Der arbejdes fortsat på at forbedre teknologien med solenergi, så solenergi bliver billigere.

Solenergi er en effektiv energikilde

De anvendte anlæg til solenergi stadig relativt dyre. Alligevel forventer mange folk, at solenergien kommer til at blive vores vigtigste strømkilde. Solenergi betyder, at energien i sollyset kan laves om til solvarme eller solkraft. Når vand opvarmes med solens energi, taler man om solvarme. Ved hjælp af solfangere kan vand opvarmes til eksempelvis badning, opvask eller opvarmning af boliger.

Solkraft vil sige, at solenergien udnyttes til at generere strøm. Hertil anvendes der solceller. Før solen er udbrændt, forventer man, at der vil forløbe mange milliarder af år. Man betegner derfor solenergien som en vedvarende energikilde.

Hvordan fungerer solenergi?

Som det lukkede system er solvarmeanlæg er, kan det anvendes til at generere varmt vand. Det sker ved, at der skinner sol på nogle solfangere placeret på fx et hustag. Indenfor i selve solfangeren findes der en væske, og den opvarmes af solstrålerne. Herefter bliver væsken pumpet via et rør og ned i en tank indeholdende koldt vand. Vandet bliver opvarmet af varme fra væsken i rørene, og vandet bliver ført ud til vandhanen. Efter at væsken er nedkølet og kold, bliver væsken pumpet retur til solfangeren. Her bliver væsken så på ny varmet op af solen, og pumpet retur til tanken, således at den kan varme mere koldt vand op.

Solcellen omdanner sollys til strøm. I forbindelse med at solen skinner på solceller, så skubber solens lys elektroner fra selve oversiden af solcellen og hen til undersiden. Der dannes strøm, når elektronerne skal tilbage igen. Man kan bruge strømmen direkte i eksempelvis huse, dog kan strømmen også lagres i et batteri eller også tilkobles el-nettet. Systemet af ledninger, som transporterer strøm ud til vores stikkontakter, kaldes for el-nettet. Solceller (fx monokrystallinske eller polykrystallinske) samles oftest i solcellepaneler på hustage eller vinduer m.m., hvor der findes meget sollys. I løbet af de seneste 10 år er solcellefremstilling blevet markant billigere end tidligere. Solcellepaneler har typisk en levetid på mindst 35-40 år samt 25 års ydelsesgaranti. Der findes jord- samt tagbaserede solcelleanlæg m.m.

KM Solar - Lad solen lave din strøm!

Der er mange fordele ved at investere i et solcelleanlæg - ikke bare er det godt for vores klima, men også for din økonomi. Desuden kræver solceller minimal vedligeholdelse samtidig med, at det er et utrolig holdbart produkt.

Bagterp VVS tilbyder installation og eftersyn af KM Solar's solcelleanlæg. Et solcelleanlæg fra Bagterp VVS tilsluttes elnettet og indgår således i din boligs energisystem. Den strøm, som anlægget producerer er jævnstrøm.

For at strømmen kan ánvendes i dine stikkontakter omdannes den til vekselstrøm via en omformer, som placeres i nærheden af el-måleren. Fra omformeren blandes strømmen med strøm fra dit el-selskab.

I tilfælde af, at der produceres mere strøm end der anvendes, sendes den overskydende strøm via elmåleren ud på elnettet. Du kan senere hente den overskydende strøm tilbage fra elnettet. Dette kaldes for nettomålerordningen.

Fordele ved solcelleanlæg 

  • Med solceller kan du blive uafhængig, af elforsyningens stigende elpriser.
  • Arbejdslønnen til opsætning af solcelleanlægget er fradragsberettiget.
  • Solcelleanlægget kræver minimal vedligeholdelse og solcellepanelerne har en levetid på op til 35-40 år.
  • Der ydes 10 år produktgaranti på solpaneler. Ydelsesgaranti på solpaneler er 25 år (80%).
  • Selv når der er overskyet og regn producerer solcellerne strøm.
  • Markedets nyeste teknologi og mest effektive solceller.

Sonnenkraft - Lad solen lave dit varme vand!

Solen er stået op i mere end 4,57 milliarder år. Og hver dag udsendes en enorm mængde energi, som er 100% ren og 100% gratis. Det kan du drage nytte af, hvis du er indehaver af et solvarmeanlæg i god kvalitet.

Bagterp VVS tilbyder installation af solvarmeanlæg fra Sonnenkraft. Der er god økonomi i solvarme og et  solvarmeanlæg tjener sig selv hjem hurtigt og du slipper for at bekymre dig om stigende energipriser.

Anlægget kan let holde i mere end 25 års brug med stort set ingen vedligeholdelse.

Et SONNENKRAFT-anlæg kan bruges til enten brugsvand- eller til både brugsvand og opvarmning. Uanset hvad du vælger, er der meget at spare. Besparelsen afhænger af antal beboere, boligareal samt solvarmeanlæggets størrelse. Et fingerpeg er, at du sparer op til 30% af energiudgiften til brugsvand. Eller op til 30% af den samlede energiregning, hvis solvarme bruges til både brugsvand og opvarmning.

I dag kan solvarme konkurrere økonomisk med både ”gammeldags” og nye energikilder. Et solvarmeanlæg kræver meget lidt energi at producere, og stort set ingen energi at holde kørende. En familie med et solvarmeanlæg på 7,5 m2 opnår man en Co2-reduktion på 1,5 ton pr. år. Det vil med en levetid på 25 år give en samlet miljøbesparelse på 37,5 ton CO2.

Kontakt Bagterp VVS eller besøg vores Showroom på Halvorsmindevej 121, 9800 Hjørring og får personlig rådgivning.