Jordvarmeanlæg (Væske til vand varmepumpe)

Jordvarmeanlægget udnytter energien fra varmen i jorden til varmt vand i radiator, gulvvarme og varmtvands- beholder. Selv ved frostgrader udenfor kan et jordvarmeanlæg dække hele boligens opvarmningsbehov. Jordvarmeanlægget giver sammenlignet med de andre typer af varmepumper den største besparelse, når først installationen er betalt. Til gengæld kræver dette anlæg en større investering.

HVORDAN VIRKER DET?

En forudsætning for at få et jordvarmeanlæg er, at det er muligt at nedgrave jordvarmeslanger på din grund. Det kræver ca. 300m2 plads, for at sikre tilstrækkeligt med opvarmning og varmt vand til et gennemsnitligt parcelhus.
Når solen opvarmer jorden, lagres der energi i den. Det er denne energi, et jordvarmeanlæg udnytter. De nedgravede jordvarmeslanger er fyldt med frostsikker væske, der optager varmen fra jorden. Denne væske sendes ind i huset til en væske til vand varmepumpe, der omdanner energien i væsken til varme i boligens vandhaner og radiatorer eller gulvvarme.
En jordvarmepumpe kan både producere varme og varmt vand og den kan ligeledes afkøle din bolig i varme perioder. Dette giver dig det perfekte indeklimaklima hele året rundt.
Et jordvarmeanlæg har en forventet levetid på ca. 20 år, Så de næste mange år kan du have et varmeanlæg, der bidrager til at du reducerer din miljøpåvirkning og opnår væsentlige energibesparelser. Et jordvarmeanlæg kan sagtens kobles på dine nuværende rørledninger i huset, og er altså ikke kun velegnet til nybyggeri.
Besøg eller kontakt os, hvis du ønsker personlig rådgivning og udregninger til dit jordvarme projekt - vi har ekspertisen til at følge dig hele vejen igennem projektet fra start til slut!

Fordele:

  • Opvarmer både bolig og brugsvand.
  • Giver den største besparelse, når først installationen er betalt.
  • Diskret løsning.

Ulemper

  • Stor investering.
  • Kræver 300m2 grund til nedgravning af jordvarmeslangerne.
//bagterpvvs.dk/wp-content/uploads/2019/08/volund_logo.png
//bagterpvvs.dk/wp-content/uploads/2019/08/800px-Danfoss-Logo.svg_.png
//bagterpvvs.dk/wp-content/uploads/2019/08/klimadan-s.png
//bagterpvvs.dk/wp-content/uploads/2019/08/dvi.png
//bagterpvvs.dk/wp-content/uploads/2019/08/Daikin1.png
//bagterpvvs.dk/wp-content/uploads/2019/08/Viessmann_logo_slogan.png